vrijdag 17 december 2010

kerst

Deze week begon spannend voor Bradley. Maandag kreeg hij te horen of hij door was naar de volgende ronde voor het televisieprogramma "Upside down". (www.eo.nl/upsidedown.) Vorige week is hij samen met Caldreck naar Amsterdam geweest om auditie te doen. Helaas zijn ze allebei niet door, maar was het wel een erg leuke ervaring.

Verder stond de week in het teken van de voorbereidingen voor de kerstlunch. Gourmetstellen werden geregeld, boodschappen gedaan, leerlingen namen lekkers van huis mee. Dus donderdag hadden we eten in overvloed en kwam iedereen prachtig aangekleed naar school.

Donderdagochtend hebben we samen alles gesneden en op tafel gezet. Ook werden de tafels prachtig gedekt met zelf gemaakte placemats en hadden we echte champagne glazen.







Toen we eindelijk aan tafel konden bleken de stoppen van de school niet tegen 3 gourmetstellen te kunnen, sloegen door en toen zaten we in het donker. Uiteindelijk lukte het wel met 2 gourmetstellen en hebben juf Judith en juf Gitte al het vlees en de vis klaargemaakt. Als in een echt restaurant hebben de leerlingen om de beurt elkaar bediend.
Bradley en Sihal hebben heel voorzichtig de champagne ontkurkt en we hebben met elkaar geproost op de kerst en op het nieuwe jaar!





               Proost!!!






Na het eten hebben de leerlingen gegymd en hebben de juffen gezorgd dat de hele klas weer opgeruimd was. Dimitri heeft ons daarbij heel goed geholpen. Geweldig!

Om 2 uur werden we allemaal in de kantine verwacht. Hier hebben een aantal leerlingen prachtige optredens verzorgd, vooral van Niels als Maria Carey hebben we erg genoten. Op het eind mochten leerlingen die wilden ook nog op het podium. En daar ging Michael, gevolgd door Lorenzo en Dimitri. Zelfs juf Hetty stond mee te swingen!



Terug in de klas kregen alle leerlingen nog eenkerstbal van de juffen om thuis in de boom te hangen. Al met al een erg gezellige dag!

Vandaag moet alles weer opgeruimd worden en gaan we om 3 uur genieten van een welverdiende vakantie!

                   Prettige kerstdagen en een vrolijk 2011!!!