vrijdag 28 januari 2011

Hehe!

Eindelijk...na ruim een week zonder computer te hebben gezeten, omdat de server kapot was, nu weer een blog!
Het was best wel wennen om zonder computer te werken, we kwamen er nu achter hoe vaak we een computer eigenlijk gebruiken. Al is het alleen maar om het nieuws 's morgens te kijken, een woordweb te maken of om plaatjes te zoeken. Nu moesten we " ouderwets" op de televisie naar het jeugdjournaal kijken.



Op 5 februari was het een jaar geleden dat er een aardbeving in Haiti was. Veel mensen zijn dakloos geworden en leven met hele families in huisjes gemaakt van karton. We hebben in de groep gekeken hoe het voelt om op zo'n klein stukje te moeten leven.


Als je op zo'n klein stukje samen moet leven is het wel makkelijk als je goede vrienden van elkaar bent. In de groep is uitgebreid gesproken over vriendschap. Wat doe je allemaal met vrienden, wie zijn je beste vrienden waren onderwerpen die aan bod kwamen. Ook hebben we gedichten over vriendschap gemaakt.












Verder doen we veel met het thema reizen en gezonde voeding. We maken woordwebben, koken gezond, kijken naar verschillen tussen gezonde en ongezonde voeding, zoeken boeken in de bibliotheek over deze onderwerpen. Ook de reken en taallessen proberen we aan het thema aan te passen. Vandaag hebben we bij aanvangsgroep 2 een gezonde lunch gegeten.