vrijdag 18 maart 2011

Japan, beroepen en afscheid Juno

Afgelopen week hebben we veel aandacht aan Japan besteed. De beelden van de aardbeving en de tsunami hebben veel indruk gemaakt. Vooral het hondje wat niet meer op tijd weg kon komen voor het water vonden we erg zielig. Het maken van een woordweb over Japan ging dan ook erg goed, door alle beelden wisten we veel te vertellen.


Spontaan hebben we toen besloten geld in te zamelen voor de mensen in Japan. Bradley en Janesca zijn in de school geld gaan inzamelen. Nathalie, Sihal en Calvin hebben op het winkelcentrum aan mensen gevraagd of ze wat geld overhadden voor Japan.
Na afloop hebben we "opbrengst" geteld; we hebben 40 euro opgehaald! Dit bedrag hebben we naar de bank gebracht en gestort op de rekening van het Rode Kruis.



Het tellen van het geld was gelijk een les geldrekenen; eerst hebben we alle briefjes en muntjes gesorteerd, vervolgens gekeken hoeveel muntjes en briefjes we van elke soort hadden en dit toen weer bij elkaar opgeteld.





In Japan maken ze op dit moment veel gebruik van speurhonden om te zoeken in de resten naar slachtoffers. Dit is natuurlijk een heel apart beroep. In de groep hebben we geoefend hoe je aan de hand van een luchtje een "slachtoffer" kan vinden.


Eerst ruiken en dan speuren!







Natuurlijk hebben we deze week ook aandacht aan het thema beroepen besteed. We zijn hard bezig met het maken van afspraken om allerlei beroepsgroepen te gaan bezoeken. Zo gaan we aanstaande maandag kijken bij de La Place met Nathalie, Dimitri en Lorenzo. Zij willen alle drie gaan werken als kok of in het restaurant.

Ook hebben we afscheid genomen van onze stagiaire Juno. We hebben tussen de middag patat gegeten en juf Judith heeft met een aantal leerlingen griesmeelpudding gemaakt. Juno heeft een schort gekregen van de groep met de foto van de klas erop en alle namen van de leerlingen erop.