donderdag 30 augustus 2012

Een nieuw jaar, een nieuwe groep, nieuwe juffen...schooljaar 2012-2013 is begonnen! Wekelijks zullen we via deze weblog vertellen wat we zoal gedaan hebben.

Wij zijn nu een middenbouwgroep. Dit betekent dat wij mee gaan doen met arbeidsmatig werken. Vier weken lang zijn wij op maandagmiddag, dinsdagmiddag en woensdagochtend in 2 groepen allerlei activiteiten aan het doen. Na 4 weken verandert de activiteit. De eerste periode is dat nog bij de eigen juf. Zo is de helft van de groep zedemo aan het doen bij juf Hanneke en is de andere groep op maandag aan het schoonmaken bij juf Esmeralda en op dinsdag en woensdag bij juf Ria voor toneel.

Hier is Jamie met een kist van zedemo bezig.

Ook Dwie is enthousiast aan de slag met zedemo materiaal.

Deze week hebben we al een eerste uitstapje gehad; we zijn met de groep naar het fotomuseum geweest. We zijn gaan kijken naar de tentoonstelling: the future is ours.

Er waren klassenfoto's uit allerlei verschillende landen te zien. Van Nederland tot Cuna, van Afrika tot Cuba, allerlei klassen zijn door 1 persoon gefotografeerd. De leerlingen zagen heel goed de verschillen tussen de foto's.

Ook dachten we een foto te zien van een klas, maar dit bleek een video opname te zijn. Opeens zagen we de foto bewegen, knipperde iemand met zijn ogen of wiebelde met zijn been. We hebben dit zelf ook geprobeerd. Het bleek best moeilijk te zijn om echt stil te staan.