maandag 26 september 2011

bezoek schoolmuseum en verkeerstuin

In het kader van veilig verkeer mochten wij afgelopen vrijdag een bezoek brengen aan het onderwijsmuseum en de verkeerstuin in Plaswijck.

Bij het onderwijsmuseum hebben wij eerst gekeken naar vervoersmiddelen van vroeger en nu. Hoe zag een auto er vroeger uit, op wat voor fiets fietsten onze opa's en oma's naar school.
Daarna zijn we door het museum gegaan en hebben daar gezien hoe vroeger kinderen naar school gingen.
Heel vroeger zaten de kinderen op dit soort houten bankjes. Er waren maar hele kleine raampjes, dus je kon niet naar buiten kijken.

Later werden de lokalen een stuk lichter, er kwamen grote ramen in. Je zat nog steeds op houten banken, maar had nu een tafel voor je. Er werd nog niet met pen of potlood geschreven, maar met inkt en kroontjespennen.





Tussen de middag hebben we onze zelf gesmeerde broodjes opgegeten in een parkje tegenover Plaswijck. Om 13.00 u mochten we de verkeerstuin in en hebben we eerst een aantal verkeersborden geoefend.


Daarna zijn wij een aantal opdrachten in de verkeerstuin gaan doen; hoe steek je over bij een zebrapad, hoe steek je over als er stoplichten zijn en waar loop je als er geen stoep is.
Toen mochten we op skelters de verkeerstuin door en moesten we remmen voor rood licht, stoppen bij een zebra als er voetgangers kwamen en bij een rotonde goed kijken welke kant we op moesten rijden.



Het was een leuke en leerzame dag! Dank aan de ouders die hebben gereden!!!