vrijdag 25 maart 2011

Beroepen

Afgelopen maandag zijn we op bezoek geweest bij de "la Place", het restaurant van de V&D op Zuidplein. Dimitri, Lorenzo, Nathalie en Calvin willen namelijk alle vier in een restaurant gaan werken. Bij  de "la Place" lopen een aantal leerlingen van onze eindgroep horeca groepsstage. Het was dus erg leuk om deze leerlingen aan het werk te zien en een aantal vragen aan hen te stellen.

Hier zien we twee leerlingen van de eindgroep horeca aan het werk. Op de foto links is Nathaniel groenten aan het snijden voor de soep.

Op de foto rechts is Denise fruit aan het snijden voor in de verse fruitsappen.






Toen we terug kwamen hebben we gezamenlijk een woordveld gemaakt over het restaurant.


We hebben deze week ook gekookt uit het beroepenkookboek; Fc Spaghetti, het beste voedsel voor de voetballer!



Spaghetti met verse spinazie, courgette en een paar plakjes kaas erover!

Het smaakte heerlijk!!






Ook was er deze week een stage informatie avond. Op deze avond konden ouders en leerlingen meer te weten komen over de mogelijke stages bij ons op school, de wajong uitkering en waren er diverse sportverenigingen waar de leerlingen lid van konden worden. Het was een informatieve avond!



De afgelopen week is natuurlijk ook de lente begonnen. En we merkten het gelijk aan het weer...wat een heerlijk zonnetje!! In de groep kregen we ook last van de lentekriebels, we hebben prachtige bloemen geverfd.

Denkt u dit weekend aan de klok, hij gaat weer een uur vooruit!