vrijdag 18 februari 2011

Nieuwtjes uit de groep

Vorige week kwam er visite in de groep. De moeder van Sihal kwam in het kader van het thema reizen/ gezonde voeding koken in de groep. Echt Afghaans eten! We hebben allemaal wat gedaan; een aantal hebben wortels gesneden in hele dunne reepjes, een aantal komkommer en tomaat gesneden en sommige leerlingen hebben de rozijntjes op grootte gesorteerd. De moeder van Sihal heeft alles in de pan gedaan, rijst gekookt en kip klaargemaakt. De tafel werd mooi gedekt, met echte servetten! We waren allemaal erg benieuwd hoe het zou smaken, we hadden allemaal nog nooit echt Afghaans gegeten. En het smaakte heerlijk!




Het was hard werken, maar het resultaat was ernaar....het smaakte heerlijk! Nogmaals dank!


Het was een spannende week voor de leerlingen van 3B. De disco kwam eraan en de leerlingen mochten voor elkaar rozen bestellen voor Valentijn. De disco was een groot succes; bijna de hele klas was aanwezig. Ze hebben lekker gedanst, cola gedronken en chips gegeten.
Afgelopen maandag was het dan eindelijk Valentijn. We kregen 's middags de rozen in de groep. Iedereen had een roos gekregen, sommige zelfs twee! In de groep hebben we ook een woordveld gemaakt over Valentijn. De leerlingen wisten hier veel over te vertellen!


Dan nog een laatste nieuwtje; we zijn in de groep begonnen met schrijfdans. Schrijfdans is een schrijf- en bewegingsmethode om leerlingen de beginselen van het schrijven aan te leren. Op muziek worden allerlei schrijfbewegingen gemaakt. Elke maandagochtend gaan we eerst in de gymzaal de bewegingen in het groot doen en vervolgens maken we dezelfde bewegingen in de klas op papier. We hebben een boot gemaakt. Hierbij ging het vooral om het maken van hoeken. Ook hebben we de wielen van de bus gemaakt. Op muziek moesten de leerlingen de ronde beweging maken. Afgelopen maandag hebben we bloemen gemaakt in het kader van Valentijn. Het is leuk om te zien hoe de leerlingen een goede zithouding aannemen, echt luisteren naar de muziek en op de maat van de muziek gaan tekenen/ schrijven.



De wielen van de bus gaan rond en rond, rond en rond, rond en rond.
De wielen van de bus gaan rond en rond, als de bus gaat rijden!


Tenslotte hopen we dat juf Judith maandag weer op school is. Zij moest van de week een dagje naar het ziekenhuis en vervolgens een paar dagen thuis rustig aandoen. We wensen haar van harte beterschap!